13 august, 2012

Ramona Manescu se declara dezamagita si acuza CSM de rea credinta Ramona Manescu, europarlamentar PNL, se declara „dezamagita” de reactia CSM la declaratiile sale si acuza Consiliul Superior al Magistraturii de „rea credinta”.

„Am fost dezamagita sa observ cum de dimineata Consiliul Suprem al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice «cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei» facute de mine si de colegii mei din USL: premierul Victor Ponta, deputatii Varujan Vosganian si Mihai Voicu. Noi am sesizat CSM-ul in legatura cu felul ciudat in care Parchetul General intelege sa fie arbitru politic intr-o criza constitutionala”, arata Manescu, potrivit Mediafax.

In acest context, ea se declara „de doua ori dezamagita”.

„In primul rand pentru ca am sesizat o institutie a statului cu un posibil abuz si in acest moment acea institutie s-a sesizat in legatura cu solicitarile facute de mine si de colegii mei. Ca si cetatean as putea intelege ca nu ar trebui sa sesizezi un abuz al unei institutii ca totul s-ar putea intoarce impotriva ta”, explica Manescu.

Ea mai spune ca, in al doilea rand, crede ca este vorba despre „rea credinta din partea CSM”.
„Stiind ca Inspectia Judiciara e pentru verificarea disciplinara a magistratilor si nu pentru cei din afara sistemului juridic, ma intreb daca CSM da dovada doar de nestiinta sau este vorba doar de obedienta”, adauga Ramona Manescu. Europarlamentarul PNL mentioneaza ca a sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii plecand de la prezumtia ca este o institutie credibila si competenta in acest caz, dar ca tn loc de un raspuns serios si argumentat a primit acuzatii.

„In continuare astept ca CSM-ul sa ia act de solicitarea Uniunii Social Liberale si sa verifice daca au fost sau nu abuzuri ale procurorilor in cazul cercetarii unor actuali si fosti oficiali ai Ministerului Administratiei si Internelor. Cred ca in CSM sunt si oameni onesti si care doresc sa isi faca meseria”, incheie Manescu.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, luni, Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice „cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei” facute de premierul Victor Ponta, parlamentarii Varujan Vosganian si Mihai Voicu, precum si de europarlamentarul Ramona Manescu.

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat sambata ca USL solicita CSM sa se autosesizeze in cazul incerceptarilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre si Ioan Rus, care ar fi fost facute ilegal, mentionand ca in Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre. Manescu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Ioan Rus, in calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT si, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat ca ii sunt interceptate convorbirile.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website