7 octombrie, 2010

Ramona Manescu se pronunta impotriva Fondului Social European

Ramona Manescu se pronunta împotriva separarii Fondului Social European de fondurile structurale

Coordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru Politica Regionala a Parlamentului European, s-a pronuntat, astazi, în plenul reunit la Bruxelles, împotriva separarii Fondului Social European de fondurile structurale, reamintind faptul ca incluziunea sociala este un domeniu bine integrat în politica de coeziune oi reprezinta mult mai mult decât crearea de locuri de munca.

„Rezolutia privind Fondul Social European subliniaza rolul acestuia în atingerea obiectivelor strategiei UE 2020, strategie care, fara instrumentele politicii regionale, nu are nici o oansa sa fie implementata cu succes la nivel national, regional oi local. Prin urmare, atât timp cât politica regionala oi politica sociala sunt politici interconectate care functioneaza împreuna, cu succes, nu cred ca ar trebui, sub nicio forma, sa acceptam separarea Fondului Social European de Fondurile Structurale. O astfel de decizie ar deschide uoa catre sectorializarea fondurilor creând astfel un precedent de nedorit în acest sens.”

Ramona Manescu a evidentiat, în discursul sau, rolul important al politicii regionale în creoterea economica, subliniind faptul ca pentru a obtine coeziune sociala, economica oi teritoriala este nevoie de o politica regionala comunitara puternica oi bine finan?ata.

” Politica regionala nu este o politica de caritate ci una comunitara destinata tuturor regiunilor europene care sa aduca creotere economica, inovare si competitivitate, la îndemâna tuturor statelor membre. Daca dorim solutii adecvate nevoilor oi realita?ilor cu care ne vom confrunta în viitoarea perioada de programare trebuie sa mentinem acelaoi cadru si, ma refer aici, atât la principiile de baza cât oi la sumele alocate. Trebuie sa respingem orice încercare de re-nationalizare.”
Parlamentul European a gazduit, astazi, în cadrul mini plenarei de la Bruxelles, o dezbatere pe marginea viitorului politicii regionale oi de coeziune dupa 2013 la care a participat Comisarul pentru politica regionala Johannes Hahn oi Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale oi incluziune, Laszlo Andor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website