11 august, 2012

Ramona Mănescu: Sesizarea adresată Parlamentului de către Parchetul general este o formă de presiune inacceptabilă

Europarlamentarul Ramona Mănescu a afirmat, sâmbătă, că USL solicită CSM să se autosesizeze în raport cu demersul Parchetului general “de a publica înregistrările convorbirilor telefonice dintre miniştri”.

“Sesizarea adresată Parlamentului de către Parchetul general este o formă de presiune inacceptabilă, şi din punct de vedere al parlamentarilor USL, nu va fi acceptată în Legislativ şi, cu siguranţă, nu va fi pusă pe ordinea de zi a Legislativului”, a spus Ramona Mănescu.

Ramona Mănescu consideră că prin demersul său “Parchetul devine un arbitru politic într-o criză constituţională” şi că “în acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune” pentru a bloca validarea de către CCR a Referendumului în care s-au pronunţat pentru demiterea lui Traian Băsescu peste 7,4 milioane de români.

“Unul din aceste mijloace de presiune pare să fie Parchetul general foarte apropiat dlui Traian Băsescu prin sesizarea adresată Parlamentului şi publicarea in extenso a convorbirilor telefonice dintre miniştrii României, dintre care unul fost membru CSAT (n.r. Ioan Rus) care, conform legii, trebuia avertizat asupra înregistrării convorbirilor lui”, a mai spus Ramona Mănescu.

Ea consideră că “România s-a întors în anii ’50 de ani ai proceselor politice”, iar “ascultarea şi publicarea discuţiilor membrilor CSAT, miniştrilor, angajaţilor din ministere duc la ideea ascultării tuturor românilor”.

“Indiferent de motivaţia înregistrărilor, publicarea loe este o jalnică diversiune stalinistă pentru a şantaja şi denigra instituţiile statului”, a mai spus Ramona Mănescu.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.
“În cauză există indicii că numitul Dobre Victor-Paul a solicitat învinuitului Manoloiu Constantin, directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, să întocmească un înscris în care s-a consemnat că ‘Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente’, în condiţiile în care tocmai acest minister, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, a fost îndrituit de Guvernul României prin HG nr. 682/7.07.2012 să selecteze şi să prelucreze datele privind cetăţenii cu drept de vot, să le tipărească şi să le pună la dispoziţia primarilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis vineri AGERPRES.

Până în prezent, în acest dosar au fost puşi sub acuzare şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, şi secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea.

De asemenea, la Parchet au fost audiaţi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, Daniel Gheorghe.

Victor Paul Dobre a demisionat pe 6 august din funcţia de ministru delegat pentru Administraţie, în acelaşi timp cu fostul ministru de Interne, Ioan Rus.

Sursa:Ziarul de Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website