10 iulie, 2012

Ramona Manescu si Norica Nicolai au trimis partenerilor europeni scrisori de informare privind situatia politica din Romania

Europarlamentarii liberali, Norica Nicolai si Ramona Manescu au adresat, astazi, doua scrisori de informare privind situatia politica din Romania vicecancelarului german, Phillipp Roesler si vicepremierul Marii Britanii, Nick Clegg.

Norica Nicolai i-a asigurat pe partenerii europeni de faptul ca in Romania existenta democratiei si a statului de drept nu este conditionata de pastrarea sau respingerea prin referendum a lui Traian Basescu din functia de presedinte.

„Am asistat cu indignare, in ultimele zile, la atacuri nedrepte impotriva Romaniei, bazate pe manipulari grosolane venite din partea PDL, cu scopul principal de a ne decredibiliza la nivel european. Dorim sa ii asiguram pe partenerii nostri europeni de faptul ca in Romania existenta democratiei si a statului de drept nu este conditionata de pastrarea sau respingerea prin referendum a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei. Este vorba de un proces democratic, perfect legal, dupa cum a hotarat si Curtea Constitutionala. Eforturile noastre, in urmatoarea perioada, se vor indrepta asadar inspre reabilitarea imaginii tarii noastre la nivelul UE, cu scopul repararii daunelor ce au fost provocate cu buna știinta de oameni ce au in fisa postului protejarea intereselor Romaniei”, a declarat Norica Nicolai.

La randul sau, Ramona Manescu considera ca nu este corect ca imaginea Romaniei sa fie afectata, in plan international, din cauza declaratiilor false ale reprezentantilor unui partid care nu poate accepta ca a pierdut puterea.

„Avand in vedere deciziile de ieri ale Curtii Constitutionale care demonstreaza inca o data minciunile lansate de europarlamentarii PDL, la nivel european, am considerat necesar sa transmitem informatii corecte cu privire la situatia reala din Romania. Liderii europeni trebuie sa stie ca in tara noastra nu a avut loc nicio lovitura de stat, niciun fel de derapaj de la democratie si ca toate aceste actiuni politice au fost perfect constitutionale. PDL a actionat iresponsabil, dezinformand cu privire la schimbarile de pe scena politica romaneasca. USL nu a instigat niciodata liderii europeni la amestec in treburile interne ale Romaniei si nici nu a cerut penalizarea tarii pentru derapajele generate de Traian Basescu si PDL”, a declarat Ramona Manescu.

Sursa: Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website