11 noiembrie, 2009

Ramona Manescu sustine crearea unui Inter-grup pentru apararea drepturilor tinerilor europeni

 

Europarlamentarul liberal, Ramona Manescu, promoveaza si sustine înfiintarea unui inter-grup, la nivelul Parlamentului European, care sa supravegheze aplicarea legislatiei comunitare referitoare la tineri, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

În mandatul precedent, Parlamentul European a adoptat o declaratie scrisa, care obliga autoritatile nationale sa îi consulte pe tineri atunci când se iau decizii importante, care ii afecteaza direct.

Ramona Manescu subliniaza ca înfiintarea inter-grupului vine ca un pas firesc în implicarea noii generatii în procesul decizional:

Am avut si voi continua sa am încredere în puterea tinerilor de a schimba viitorul comunitatilor în care traiesc. Este extrem de important ca toate statele membre ale Uniunii Europene sa îoi implice tinerii în dialogul politic, pentru a gasi mai usor solutii la problemele acestora oi pentru a raspunde eficient nevoilor lor.”

In opinia Ramonei Manescu, inter-grupul ar evita repetarea unor situatii aparute în anumite state membre UE, printre care si România, unde vocile organizatiilor studentesti sau de tineri nu au fost ascultate atunci când autoritatile au decis pentru ei.

Europarlamentarul PNL a participat, astazi, la o întâlnire informala având ca tema înfiintarea inter-grupului, la care au fost invitati 89 de tineri europeni, nascuti în 1989, anul caderii Cortinei de Fier în Europa. Ei vor fi prezenti si la ceremonia organizata de Parlamentul European, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website