15 noiembrie, 2012

Ramona Mănescu:USL va câştiga o majoritate zdrobitoare în Parlament iar Băsescu va fi obligat să-l desemneze premier pe Ponta

Bucureşti, 15 nov /Agerpres/ – Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a susţinut joi că USL va câştiga zdrobitor alegerile parlamentare, motiv pentru care preşedintele Traian Băsescu va fi nevoit să-l desemneze premier pe Victor Ponta, punctând că lansările de supoziţii privind candidaţi din partea ARD pentru funcţia de prim-ministru reprezintă ‘încercări disperate’ de resuscitări ale PDL.

‘Este evident că USL va câştiga o majoritate zdrobitoare în Parlamentul României după alegerile din 9 decembrie şi este evident că Traian Băsescu va fi obligat să respecte prevederile constituţionale şi să-l desemneze premier pe dl Victor Ponta. Referitor la toate speculaţiile şi încercările ADR de a lansa teoria unui aşa-zis guvern ARD, după părerea noastră, sunt doar încercări disperate de a resuscita imaginea activiştilor PDL. Reamintim opiniei publice că echipa ARD nu înseamnă altceva decât Elena Udrea, Traian Igaş, Adriean Videanu, toţi baronii locali respinşi în primăvara acestui an şi care acum îşi caută un loc în Parlamentul României, precum Gheorghe Flutur şi desigur lista poate continua’, a spus Mănescu, într-o conferinţă de presă.

În plus, europarlamentarul PNL a subliniat că românii trebuie să ştie foarte clar că echipa ARD înseamnă PDL.

‘Echipa ARD înseamnă continuarea abuzurilor şi fraudelor ultimilor ani, cu care toate guvernele Boc şi Guvernul Ungureanu le-au făcut, să amintim de tăierea pensiilor, de tăierea salariilor, de falimentarea sistemului privat, de falimentarea a sute de mii de firme, dar şi de fraudarea masivă a fondurilor europene. Un vot pentru ARD nu înseamnă altceva decât un vot pentru ARD şi un vot pentru Traian Băsescu şi în condiţiile în care opţiunea electoratului la referendum a fost atât de clară. 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, credem că Traian Băsescu nu mai are niciun fel de calitate, de drept moral să gireze echipa PDL, care a dus România în faliment’, a afirmat eurodeputatul.

Ea a mai susţinut că ‘o prezenţă masivă la vot este singura soluţie ca România să încheie acest capitol negru – PDL, Traian Băsescu – şi să înceapă un nou capitol, care să însemne reformă, creştere economică, creare de noi locuri de muncă’.

‘Celor care lansează tot felul de guverne, celor care lansează tot felul de supoziţii cu privire la candidaţi pentru funcţia de premier din partea ARD, le spunem că acestea nu sunt decât încercări disperate de resuscitare a PDL şi nu are niciun rost să ne pierdem timpul cu discuţii pe această temă, ci trebuie să reamintim electoratului bilanţul lăsat de guvernele PDL şi importanţa prezenţei la vot’, a susţinut Ramona Mănescu.

Ea a amintit şi faptul că încă nu a primit un răspuns din partea comisarului european Viviane Reding privind ‘corupţia’ PDL referitoare la fondurile europene.

‘Dna Reding este încă în termenul acela de 30 de zile, probabil că în a treizecea zi va transmite răspunsul, pentru că este obligată să o facă. Dna Reding nu este prima oară când nu dă un răspuns sau dă un răspuns, îl dă într-un mod foarte politic, acoperind PDL şi acoperindu-l pe Traian Băsescu. Eu nu mă aştept ca dna Reding să recunoască complicitatea sa la corupţia din PDL şi complicitatea sa la muşamalizarea tuturor fraudelor pe care instituţiile din România în perioada guvernărilor Boc şi Ungureanu le-au făcut şi nu mă aştept să recunoască, pentru că este în culpă în aceeaşi măsură cu responsabili PDL din ţară pe domeniile respective’, a declarat europarlamentarul. AGERPRES/(A-Florentina Peia)

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website