21 aprilie, 2010

Raport privind simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene

 

Ramona Manescu: „România va primi noi avansuri din fondurile europene pentru redresarea economica

Coordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, Ramona Manescu, a solicitat, printr-o interventie, în scris, adoptarea cât mai rapida a raportului privind simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. În baza acestuia, cele cinci State Membre cele mai afectate de criza economica, printre care si România, vor primi sprijin financiar semnificativ.

Cu atât mai mult acum, în contextul crizei economice, avem nevoie de masuri de redresare rapida. Este extrem de important sa adoptam acest raport cât mai curând posibil pentru a oferi Statelor Membre cele mai afectate de criza sprijinul financiar necesar redresarii economice. Prin urmare, consider ca alocarea avansurilor în procent de 4% din Fondul Social European oi 2% din Fondul de Coeziune, reprezinta cea mai buna solutie pentru aceste ?ari care se confrunta cu mari probleme de lichiditati oi care astfel vor beneficia de un ajutor consistent.

Eurodeputata liberala a subliniat ca România trebuie sa utilizeze aceoti bani cât mai eficient pentru a-i ajuta pe oamenii afectati direct de incapacitatea guvernantilor de a scoate tara din criza.

Adoptarea rapida a acestui raport este foarte importanta pentru ca astfel cetatenii sa poata beneficia de avansurile din fondurile europene pe care România le va primi. Aceoti bani ar trebui utilizati pentru a mentine locurile de munca, a îmbunatati nivelul calificarilor profesionale si, implicit, pentru a preveni si combate somajul. Îi cer guvernului Boc, care pâna acum oi-a dovedit incompetenta, ca macar în al doisprezecelea ceas sa utilizeze cu maxima eficienta acesti bani, pentru români.

Raportul care prevede simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene a fost dezbatut aseara în plenul Parlamentului European oi urmeaza sa fie votat la începutul lunii mai. Documentul a fost adoptat de Comisia pentru Dezvoltare Regionala pe 17 martie 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website