21 noiembrie, 2008

Regulamentul de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Salut pe aceasta cale, adoptarea de catre  Guvernul Romaniei a Regulamentului de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Documentul stabileşte regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a construcţiilor şi amenajărilor aferente acestora, precum şi norme arhitectonice precise pentru  Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării. Aplicarea acestor prevederi va conduce la protejarea şi conservarea valorilor de peisaj şi tradiţiilor locale din perimetrul Deltei Dunării.
Spicuind cateva dintre prevederile regulamentului, sunt de remarcat urmatoarele aspecte:
– stabilirea ca construibile a terenurilor care au dimensiunea minimă a deschiderii parcelei, către calea de acces, de 12 m. De asemenea, sunt admise numai construcţiile în regim discontinuu – clădiri izolate pe parcelă. Se interzice amplasarea de locuinţe înşiruite, care nu sunt caracteristice zonei.
 – inălţimea maximă admisă va fi de maxim 10 m (echivalentul a 3 niveluri, dintre care unul mansardă sau acoperiş), cu excepţia edificiilor cu caracter de unicat – foişoare, belvedere, faruri sau alte structuri pentru navigaţie, comunicaţii şi apărare, elemente verticale ale lăcaşurilor de cult.
-autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi amenajărilor pe terenuri forestiere este interzisă. Pensiunile şi alte construcţii sau amenajări destinate turismului vor fi amplasate numai la liziera pădurilor, cu acordul autorităţilor competente pentru protecţia mediului.
Regulamentul Dunării stabileşte regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a construcţiilor şi amenajărilor aferente acestora, precum şi norme arhitectonice precise pentru  Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării. Aplicarea acestor prevederi va conduce la protejarea şi conservarea valorilor de peisaj şi tradiţiilor locale din perimetrul Deltei Dunării.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website