23 septembrie, 2010

Rezolutie PE pentru prevenirea accidentelor aviatice

     Siguranta pasagerilor care calatoresc cu avionul a fost unul dintre subiectele importante care s-a discutat in aceasta sesiune plenara a Parlamentului European.
     Mai exact, am votat o Rezolutie care asigura independenta anchetelor privind accidentele aviatice. Noua legislatie prevede ca, inaintea zborului, fiecare pasager sa indice o persoana de contact, care sa poata fi anuntata in cazul in care apar incidente.
     Dupa cum stim, pana acum, calatorii erau obligati sa transmita doar datele lor personale si, din acest punct de vedere, era extrem de dificil ca fiecare companie aeriana sa anunte, in caz de nevoie, rudele sau prietenii apropiati ai pasagerilor. Astfel se pierdea mult timp pana cand familiile puteau fi anuntate.
     Rezolutia pe care am votat-o mai mentioneaza ca fiecare Stat Membru trebuie sa intocmeasca un plan de urgenta in cazul unui accident, din cadrul aviatiei civile, survenit la nivel national si sa se asigure ca toate companiile aeriene inregistrate pe teritoriul sau dispun de un plan de asistenta pentru victimele accidentelor.
     In plus, companiile aeriene vor trebui sa prezinte in maximum doua ore lista pasagerilor care se afla la bordul avionului. Cred ca acesta este un aspect extrem de important pentru un raspuns rapid, intr-o situatie de criza, mai ales pentru rudele celor implicati.
     Se va crea si o retea de birouri nationale de ancheta, care sa contribuie la schimbul de informatii, la formarea investigatorilor si, totodata, se va elabora o metodologie europeana privind anchetarea accidentelor. Cred ca in acest fel, se vor reduce si diferentele dintre Statele Membre la acest capitol.
     Nu putem ignora faptul ca accidentele aviatice s-au inmultit odata cu cresterea traficului chiar daca statisticile arata, in continuare, ca transportul aerian este unul dintre cele mai sigure moduri de a calatori, consider ca trebuie sa facem tot ceea ce este posibil pentru ca acesta sa ramana la fel.

2 răspunsuri la “Rezolutie PE pentru prevenirea accidentelor aviatice”

  1. Bibliotecaru spune:

    În concluzie nu este îndeajuns că compania aeriană ştie numele celor care circulă cu avionul, dar trebui să cunoască şi o persoană de contact… Eu cred că se merge mult prea departe cu strânsul informaţiilor.

  2. Povestea unui om leneş – Ion Creangă…

    Mi-a placut articolul si de aceea am adaugat o legatura pe blogul meu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website