10 noiembrie, 2009

Romania ar putea beneficia de avansuri suplimentare din fondurile europene

Surse din cadrul Consiliului European mi-au confirmat faptul ca se intrevede un acord in randul statelor membre in ceea ce priveste simplificarea regulamentului general de implementare a fondurilor structurale si de coeziune 2007-2013. Prin urmare, se pare ca statele membre au agreat masuri privind simplificarea cerintelor de management financiar dar mai ales masuri menite a ajuta statele membre cele mai afectate de criza economica. Concret, in baza acestui acord, statele membre care se confrunta cu mari probleme de lichiditati, printre care si Romania, ar putea primi transe de avansuri atat din Fondul Social European cat si din Fondul de Coeziune.

Trebuie sa spun ca varianta de text despre care se vorbeste, informal, cuprinde masuri deosebit de avantajoase pentru Romania procentele propuse de Comisie din cele doua fonduri pentru acordarea avansurilor suplimentare ridicandu-se la aproximativ 278,4 de milioane de euro.

Documentul urmeaza a fi adoptat in zilele urmatoare in Consiliu dupa care preconizez ca in cursul lunii decembrie sa ajunga, in dezbatere, in Parlamentul European, in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regionala. Iar aici intervine rolul nostru, al europarlamentarilor romani, in a combate, cu argumente reale, criticile venite din parte europarlamentarilor din statele membre care nu au fost incluse in aceasta propunere si a ne asigura ca, in cele din urma, vor fi adoptate masurile cele mai bune pentru Romania.

Pentru a ajuta cu adevarat economia nationala si bineinteles a evita pierderea de fonduri este esentiala adoptarea pachetului inainte de sfarsitul anului.

3 răspunsuri la “Romania ar putea beneficia de avansuri suplimentare din fondurile europene”

 1. Atitudini spune:

  Degeaba se munceste la Bruxelles, daca in Romanica noastra se sta degeaba…

  La capitolul absorbtie de fonduri nu cred ca avem cu prea multe a ne lauda. Capacitatea noastra de a veni cu programe si de a le implementa s-a dovedit foarte limitata.

  Stiu de cateva proiecte pe tineret care de cand au primit finantarea nu fac decat sa isi tot schimbe echipele de management si sa semneze prelungiri de termene. Implementare ioc!

 2. Unde este solidaritatea breslei jurnalistice intru apararea onestitatii profesionalismuluisi veritabileiindependente? Nimic din ce este cu adevarat autentic,nu se obtine facil!Se incerca acum inainte de alegeri intimidari extreme ,tocmai pentru a decrebiliza MASS MEDIA ,pentru ca jurnalistii sa nu aiba curajul sa aiba alta opinie dacat cea a BIROULUI ELECTORAL CENTRAL in raport cu voturile valabil exprimate in urma NUMARARII si verificarii acestora.MACOVEI A FOST INFILTRAT LA D.N.A. TOCMAI PENTRU A CULEGE INFORMATII DESPRE DOSARELE AVUTE DE BASESCU LA D.N.A.INCA DIN ANUL 2003. MACOVEI A FOST SANTAJAT DE CATRE BASESCU =PRIN D.N.A..STITI CINE FOLOSESTE EXPRESIA MIZERIE?NUMAI AGENTII DE SECURITATE- CARE LA RANDUL LOR SAU FOLOSIT DE ACESTE MIZERII.ROSCA STANESCU A FOST ATRAS INN CAPCANA INTINSA ABIL DE CATRE DNA SI BASESCU,PENTRU CA ACESTA -CARE ESTE IN PROCES CI MIRCEA BASESCU SA FIE COMPROMIS IN OCHII OPINIIEI PUBLIC

  srs a incercat cu miljloace jurnalistice sa aduca opiniei publice santajul lui bt la pionii vblaga, avideanu, rberceanu ,dar btraian a intors lucrurile cu susul in jos-datorita experientei i8n INTOXICARE-ca veritabil agent al securitatii interne si externe.
  contactul de imprumut era doar o siimulatie ,caci macovei luam mita mascata asa zis in calitate de martor de la cei anchetati.

 3. Ramona spune:

  Din pacate informatiile care apar in presa din Romania privind capacitatea Romaniei de absorbtie a fondurilor europene nu reflecta realitatea asa cum este ea perceputa la nivel european. In realitate, potrivit evaluarilor Comisiei Europene, Romania se afla pe locul patru in randul statelor membre din UE12, in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. Deci nu stam atat de prost la acest capitol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website