27 noiembrie, 2013

„România și China pot construi ​împreună ​un viitor​ benefic​.”

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a adresat un scurt mesaj în limba chineză auditoriului format din înalți oficiali și oameni de afaceri chinezi participanți la Forumul Economic China – Europa Centrală și de Est:
România si China au șansa de a schimba istoria ultimilor 24 de ani cu un viitor construit cu rapiditate, modernitate, trăinicie și eficiență, care să răspundă așteptărilor celor două națiuni, le-a transmis Ministrul la finalul prezentării sale pe tema proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din România.

Linia de cale ferată de mare viteză, componentă a rutei Viena-Budapesta-București-Constanța, modernizarea inelului feroviar al Bucureștiului, precum și Coridorul Pan-European Nr. IX sau dezvoltarea Portului Constanța reprezintă o parte dintre proiectele ce pot fi realizate împreună cu partenerii chinezi, prin parteneriate publice private (PPP), concesiuni, finanţări sau alte forme prevăzute de legislaţia în vigoare.

Aceste parteneriate vor fi făcute în acord cu legislaţia naţională şi europeană în materie de achiziţie privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

În perioada următoare vor avea loc discuţii detaliate în care se vor stabili proiectele prioritare, dar şi metodologia de lucru.

Citiți aici Discursul Ministrului Ramona Mănescu la Forumul Economic China-Europa Centrală si de Est, 25-27 noiembrie 2013

Credite foto: Mediafax Foto, Octav Ganea