22 noiembrie, 2011

Romania versus Grecia

          Grecia este una dintre tarile UE cu probleme foarte mari in utilizarea fondurilor europene.
          Deși deficientele Greciei la acest capitol nu sunt atât de grave precum cele din Romania, ministrului grec pentru dezvoltare regionala i s-a părut normal sa răspundă invitației Comisiei REGI a PE de a veni, personal, sa ne prezinte situația absorbției fondurilor europene din tara sa.
         Noul ministru a detaliat punctele slabe si dificultățile pe care le întâmpina Grecia, in prezent, dar a vorbit si despre planul de masuri asumat de executivul elen in fata Comisiei Europene pentru perioada imediat următoare, in vederea creșterii ratei de absorbție a fondurilor europene.
       La începutul acestui an am dorit sa avem aceeași dezbatere, in cadrul Comisiei REGI, cu ministrul dezvoltării regionale din Romania. Doamna Udrea însa a ales sa se comporte ca un politician iresponsabil si nu a onorat aceasta invitație.
      Toata lumea cunoaște situația dezastruoasa in care se afla Romania in ceea ce privește utilizarea fondurilor europene, cu o rata de absorbție de 3,7%. Chiar daca si-au dovedit deja incompetenta, un minim de bun simt le-ar fi impus guvernanților noștri sa fie onești in dialogul cu instituțiile europene.
       Când însa nu ai argumente logice pentru ceea ce reprezintă Romania, astăzi, in Europa, este mai simplu sa fii laș si arogant chiar si in relația cu autoritățile de la Bruxelles.
       Este clar ca Executivul României nu este capabil sa își asume responsabilitatea pentru dezastrul in care a adus tara si cu atât mai puțin sa pună in aplicare planul de masuri impus de CE, tocmai pentru a nu pierde fondurile alocate tarii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website