3 iunie, 2008

Romanii din Italia saluta deschiderea a trei noi consulate romanesti in aceasta tara

Romanii din Italia saluta deschiderea a trei noi consulate romanesti in aceasta tara
Zilele trecute spuneam ca  urmare a unei solicitări facute de mine la inceputul lunii aprilie, Ministerul Afacerilor Externe a luat masuri si va deschide în perioada următoare alte trei noi consulate pentru românii din Italia.
De asemenea, tot la acel moment imi exprimam bucuria fata de faptul ca  domnul Ministru  Lazăr Comănescu ma anunta intr-o scrisoare  inceperea procedurilor de înfiinţare a unor noi consulate generale la Trieste, Bologna şi Cosenza, astfel încât să se asigure o repartiţie geografică uniformă a oficiilor consulare ale României pe întreg teritoriul Italiei.
Iata ca reactia conationalilor nostri din Italia nu s-a lasat asteptata. Romanii din Italia sunt extrem de incantati de posibilitatea deschiderii a trei noi consulate romanesti in Italia care sa le rezolve numeroasele probleme cu care se confrunta pe teritoriul acestei tari.
Iata cateva randuri din scrisoare adresata mie de catre ASOCIATIA”ROMENI DI PADOVA”.
Permiteti Va rog, ca in numele membrilor Asociatiei noastre , sa Va multumesc pentru contributia D-v. la aprobarea infiintarii la Padova a Consulatului Roman. In contextul Declaratiei putratorului de cuvant al Mae.,care a confirmat aprobarea infiintarii la Padova a Consulatului Roman, cu referire in speta la punctul doi :”Un punct esential al reformei consulare este angajarea in serviciu consular a unor persoane calificate din comunitatile romanesti din strainatate “, Comitetul Director al Asociatiei noastre , vine cu propunerea concreta alegata la scrisoarea de fata.
  Va mai fac cunoscut faptul ca, in 24-25 mai 2008 s-a desfasurat la Milano , Forumul Asociatiilor Romanesti din Italia . Acest eveniment , a prilejuit asociatiei noastre sa ia initiativa de a propune Federalizarea miscarii asociative din Italia,ce reprezinta peste un milion de rezidenti romani din Italia . Suntem in plina efervescenta organizativa.
  Cu speranta ca vom avea si de aceasta data asentimentul si sprijinul D-v  concret pe langa autoritatile romane in vederea sprijinirii cauzei noastre si asigurandu-Va de simpatia si sustinerea noastra
.”
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website