10 februarie, 2010

Simplificarea birocratiei si accesul la asistenta, principii de baza ale bunei guvernante fiscale

 

Ramona Manescu pledeaza pentru simplificarea birocratiei si accesul cetatenilor la asistenta ca principii de baza ale bunei guvernante fiscale

 

Eurodeputata liberala, Ramona Manescu, a pledat într-o declaratie scrisa pentru simplificarea birocratiei, legi transparente si simple care sa garanteze accesul cetateanului european la asistenta în domeniul fiscal. Ramona Manescu a subliniat ca, în contextul crizei financiare, aceste instrumente pot reduce fraudele si pot eficientiza lupta împotriva evaziunii fiscale.

„Initiativele fiscale au un rol deosebit de important în lupta împotriva fraudei si a evaziunii fiscale transfrontaliere, probleme cu o dimensiune politica profunda si consecinte grave asupra bugetelor statelor membre. Promovarea bunei guvernante în domeniul fiscal presupune actiuni atât la nivelul UE si în afara acesteia cât si la nivelul Statelor Membre. Avem nevoie de masuri ferme, legi simple si transparente si, implicit, mai putina birocratie. Nu în ultimul rând, trebuie sa garantam accesul cetatenilor la asistenta.”

Ramona Manescu, coordonatorul ALDE în Comisia pentru Dezvoltarea Regionala, a aratat ca Statele Membre au nevoie de cooperare transfrontaliera eficienta si o concurenta fiscala loiala pentru a face fata provocarilor din acest sector.

„Masuri precum asigurarea transparentei si a schimbului de informatii la toate nivelurile, îmbunatatirea asistentei acordate Statelor Membre, asigurarea unei cooperari transfrontaliere eficiente si a unei concurente fiscale loiale reprezinta obiective esentiale cu atât mai mult acum, în contextul crizei financiare, când am vazut cu totii cât de importanta este sustenabilitatea sistemelor fiscale. Experienta ultimului an ne-a demonstrat ca Statele Membre care au o buna guvernanta în domeniul fiscal au putut reactiona mult mai prompt si mai eficient în fata crizei economice.”

Eurodeputata liberala a insistat ca rolul Parlamentului European este de a pune în practica toate aceste propuneri privind buna guvernanta în domeniul fiscal.

„Apreciez initiativa Comisiei si munca în echipa a colegilor raportori si consider ca exista vointa politica pentru promovarea bunei guvernante in chestiuni fiscale, însa trebuie sa ne asiguram ca aceste propuneri nu vor ramâne doar la nivelul declaratiilor politice, actionând în vederea implementarii cât mai rapide a acestora.”

Luarea de pozitie a Ramonei Manescu vine în contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, asupra raportului „Promovarea bunei guvernante în chestiuni fiscale” elaborat de europarlamentarul Leonardo Domenicii (Grupul Aliantei Progresiste a Socialiotilor si Democratilor din Parlamentul European).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website