10 martie, 2010

Succesul Strategiei UE 2020 depinde de implicarea autoritatilor locale

 

Ramona Manescu: „Succesul Strategiei UE 2020 depinde de implicarea autoritatilor locale în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene”
Coordonatorul liberalilor europeni în Comisia de Politica Regionala a Parlamentului European, Ramona Manescu, a pledat, astazi, din nou, pentru implicarea autoritatilor locale în procesul decizional legat de gestionarea fondurilor europene. Ramona Manescu a atras atentia, în plenul de la Strasbourg, ca autoritatile locale sunt pionul principal în implementarea câtorva dintre cele mai importante obiective ale Strategiei Uniunii Europene 2020.
” Succesul strategiei UE 2020 va depinde în principal de modul în care aceasta va fi implementata la nivel national, regional oi local. În aceste conditii, consider ca implicarea autoritatilor locale în procesul decizional si alocarea de responsabilitati concrete în acest sens sunt aspecte esentiale care trebuie sa fie integrate in Strategia UE 2020.
Ramona Manescu a reamintit ca propunerea Comisiei Europene nu face referire la rolul autoritatilor locale în cadrul acestui document esential pentru politicile promovate la nivel european în anii urmatori.
Propunerea Comisiei confera Consiliului oi Statelor Membre sarcina principala de a implementa oi gestiona politicile care tin de Strategia UE 2020, omitând însa importanta autoritatilor locale pentru asigurarea unor rezultate concrete la nivel regional si local.”
Totodata, eurodeputata liberala a mai remarcat faptul ca propunerea venita din partea Comisiei Europene nu ofera detalii suficiente legate de rolul politicii de coeziune în cadrul Strategiei UE 2020.

Doresc sa atrag atentia asupra faptului ca din continutul Strategiei UE 2020 nu reiese foarte clar care va fi relatia dintre politica de coeziune si aceasta strategie. Consider ca, politica de coeziune, în calitatea sa de instrument financiar principal in dezvoltarea regionala, trebuie sa ramâna axata pe regiuni.

Ramona Manescu a facut toate aceste precizari la finalul sesiunii de vot asupra Rezolu?iei privind Strategia Uniunii Europene 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website