8 ianuarie, 2009

Suntem iarasi lipsiti de reactie in fata unei ofense aduse Romaniei

Zilele trecute a aparut pe site-ul Bibliotecii digitale europene, www.europeana.eu,  un set de fotografii din anii 1990, prezentand copii orfani sau bolnavi de SIDA din Romania.In calitatea pe care o am de membru in Comisia pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European, am contactat autoritatile responsabile pentru gestionarea acestui site, atat la nivel national cat si european pentru a ma interesa cum au ajuns acele fotografii pe respectivul site care ar fi trebuit sa promovezea Romania .
Potrivit reprezentantului Comisiei Europene, dna Viviane Hoffmann, portalul europeana.eu, este detiunut de o fundatie independenta, cu sediu la Haga, fiecare stat membru desemnand o autoritate nationala competenta, iar in cazul Romaniei aceasta autoritate este Institutul de Memorie Culturala (CIMEC) care are obligatia gestionarii proiectului includerii patrimoniului national în cadrul Bibliotecii digitale europene.
Consider ca este inadmisibil ca aceste imagini sa domine prima pagină destinata promovarii valorilor culturale ale Romaniei.
 Obiectivul acestui site este acela de a promova elementele principale ale unei culturi nationale, respectiv valori culturale reprezentative pentru fiecare stat membru in parte.
Din nefericire, datorita incompetentei autoritatilor responsabile, Romania dovedeste inca o data ca nu are capacitatea de a folosi eficient instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a-si promova imaginea.
  Doresc sa remarc disponibilitatea reprezentantilor Comisie Europene si ai fundatiei Europeana care urmare solicitarii mele au promis ca vor retrage, cat mai curand posibil, respectivele imagini de pe site.
In  ceea ce priveste autoritatile romane, din pacate, nici pana in acest moment, acestea nu au putut fi contactate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website