11 februarie, 2010

SWIFT: PE a respins acordul interimar cu SUA

Am votat, astazi, impotriva acordului interimar privind transferul de date bancare catre Statele Unite prin reteaua SWIFT deoarece consider ca acest acord are mari carente in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal ale cetatenilor europeni, proportionalitate si reciprocitate.  Ma bucur ca am reusit sa respingem acest acord care nu respecta standardele europene in ceea ce priveste protectia datelor si, implicit, drepturile omului, obiectivul nostru fiind acela de a negocia un acord pe termen lung, mult mai bun, care sa respecte drepturile fundamentale ale cetatenilor si prevederile Tratatelor in vigoare (Tratatul de la Lisabona si in special Carta Drepturilor Fundamentale).

Desi pozitia oficiala a Romaniei era in favoarea acestui acord, consider ca argumentele noastre, ale europarlamentarilor, au fost clare si de bun simt. Daca administratia SUA ar propune Congresului tranferul datelor bancare ale cetatenilor americani, catre Europa, sunt convinsa ca s-ar lovi de acelasi refuz. In plus, nu vad de ce trebuie sa ne grabim in a lua o decizie in acest sens in conditiile in care, cel putin pe acest palier, nu exista un acord de reciprocitate SUA-UE. Pledand pentru semnarea acestui acord, Guvernului Boc spera, probabil, ca ploconindu-se, o data in plus, in fata SUA va obtine ridicarea vizelor pentru romani chiar daca, cu toate eforturile diplomatice posibile, nu au primit, pana acum, nici macar o promisiune de principiu, in acest sens, din partea SUA.

3 răspunsuri la “SWIFT: PE a respins acordul interimar cu SUA”

  1. Atitudini spune:

    Ma bucur ca se fac simtite efectele intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona. Poate asa, printr-o mai mare importanta si greutate data PE se va transfera un pic si catre institutia nationala echivalenta…

    In privinta acordului proaspat respins consider ca UE poate avea o voce mai puternica in tot ce inseamna politica globala. Iar pe relatia cu SUA s-a dovedit, si nu o data, ca nu tot ce vine de peste ocean este exact asa cum pare.

    Spor!

  2. Are you a professional journalist? You write very well.

  3. Great article . Will definitely apply it to my website

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website