23 mai, 2017

Terorismul este incompatibil cu lumea de astazi si trebuie actionat in consecinta!

A condamna, a ne arata indignarea si groaza – toate acestea nu sunt suficiente.

Mii de morti in fiecare an, in zeci de tari, in atentate teroriste. Costuri de securitate de sute-mii de miliarde la nivel global, in fiecare an.

Trebuie sa cadem de acord azi si nu maine ca daca atitudinea si actiunea noastra nu devin mult mai dure, toate acestea vor continua la nesfarsit si, destul de posibil, vor genera conflicte chiar si mai mari.

Toti banii cheltuiti sau pierduti ca urmare a nenumaratelor masuri de securitate ar putea oferi un trai mai bun, educatie, sanatate, stabilitate si securitate pentru sute de milioane de oameni care azi se simt fara un viitor si din randul carora, niste descreierati isi racoleaza fanaticii.

Trebuie ca cei care se implica in astfel de activitati sa stie ca ii asteapta nu 5 ani intr-o inchisoare de lux ci o viata intr-o celula de 3 metri patrati!

Familiile care ii ascund si protejeaza pe cei care ajung sa comita fapte precum cel de ieri, din Manchester, trebuie sa stie ca vor fi tratate la fel ca cei care comit atentate. La fel si prietenii care-i ajuta.

Nu, nu pot exista „drepturile omului” pentru cei care au ca singur scop in viata crima si teroarea. Nimic din ceea ce intelegem prin „normalitate” in Europa sau la nivelul Natiunilor Unite nu are sens pentru acesti indivizi.

Organizatiile dovedite a avea conexiuni financiare sau de alta natura cu terorismul trebuie scoase in afara legii.

Regimurile care la randul lor sprijina material, financiar, logistic retele, celule sau chiar simple elemente teroriste trebuie sa stie ca odata dovedite vor avea zilele numarate.

Natiunile Unite trebuie reformate in acest sens pentru ca lipsa de forta si decizie ascunse in spatele unor declaratii de neputinta nu fac decat sa intretina acest cancer care consuma zilnic vieti omenesti si interzice un viitor decent pentru sute de milioane de oameni.

Conferintele, declaratiile, legislatia dura, sanctiunile… chiar amenintarile – nimic dintre toate acestea nu dau rezultatele dorite de 15 ani incoace.

Este timpul pentru actiune!

Terorismul este incompatibil cu lumea de astazi si trebuie actionat in consecinta!

Un răspuns la “Terorismul este incompatibil cu lumea de astazi si trebuie actionat in consecinta!”

  1. […] ”A condamna, a ne arăta indignarea și groaza – toate acestea nu sunt suficiente. Mii de morți în fiecare an, în zeci de țări, în atentate teroriste. Costuri de securitate de sute-mii de miliarde la nivel global, în fiecare an. Trebuie să cădem de acord azi și nu mâine că dacă atitudinea și acțiunea noastre nu devin mult mai dure, toate acestea vor continua la nesfârșit și, destul de posibil, vor genera conflicte chiar și mai mari”, a scris Mănescu pe pagina sa personală. […]