10 mai, 2010

Trebuie sa oferim facilitati firmelor private pentru a le încuraja sa angajeze tineri.

Ramona Manescu: „Trebuie sa oferim facilitati firmelor private pentru a le încuraja sa angajeze tineri. „
Eurodeputata liberala, Ramona Manescu, membra a Comisiei pentru Cultura oi Educatie a PE a pledat, în cadrul unei conferinte la Rotterdam, pentru acordarea de facilitati firmelor private pentru a le încuraja sa angajeze tineri. Ramona Manescu a sustinut aceasta masura în cadrul conferintei „Raspunsuri liberale la problema oomajului în rândul tinerilor”, manifestare organizata de Partidul Liberalilor oi Democratilor Europeni cu scopul identificarii de solutii concrete pentru cei care îoi încep cariera în aceasta perioada de criza economica.
„Când elaboram politici atât la nivel european, cât oi la nivel national, trebuie sa avem în vedere situatia actuala a oomajului din rândul tinerilor. De aceea, este extrem de important sa acordam sustinerea necesara mediului privat pentru a asigura crearea de locuri de munca oi, în acelaoi timp, sa oferim facilitati firmelor private la angajarea tinerilor.”
Statisticile arata ca la nivelul Uniunii Europene una din trei persoane cu vârsta între 15 si 24 de ani ramâne fara un loc de munca. Iar în România situatia este din ce în ce mai grava. Potrivit Eurostat, aproape 21% dintre tinerii români nu au un loc de munca.

În aceste conditii, Ramona Manescu a avertizat ca este absolut necesara promovarea de initiative legislative pentru a rezolva aceasta problema.

„În prezent, în România, nu exista masuri punctuale promovate de Guvern pentru ameliorarea acestei situatii. Trebuie sa punem bazele unor initiative legislative pentru a solutiona problema oomajului în rândul tinerilor.”
Liberalii europeni au elaborat, în urma dezbaterilor de la Rotterdam, un proiect care cuprinde politici sociale pentru tineret. Concluziile vor fi promovate în Statele Membre, dar oi în Parlamentul European prin intermediul parlamentarilor ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website