8 noiembrie, 2013

Tunelul de metrou Academia Militară – Orizont, finalizat înainte de termen

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a vizitat astăzi, 8.11.2013, alături de Primul Ministru, Victor Ponta, viitoarea staţie de metrou Orizont, ca urmare a finalizării înainte de termen a tunelului dintre staţiile Academia Militară şi Orizont. La eveniment au mai participat directorul general al Metrorex, Aurel Radu, reprezentanţi ai constructorilor și mass-media.

Lucrările merg mai repede decât ne așteptam, iar banii sunt toți asigurați. Este clar că lucrurile merg în direcția bună și sunt convins că voi fi alături de doamna ministru să inaugurăm împreună primul tren care va trece pe aici, a declarat Primul Ministru Victor Ponta. La rândul său, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a ţinut să-i asigure pe bucureșteni că, pe măsură ce lucrările avansează, va fi redat şi traficul rutier.

“Vreau să-i felicit pe toți cei implicați pentru modul sustinut in care inainteaza lucrarile – constructorii nu trebuie acum decât să continue lucrul și să mențină acest ritm. Mă bucur că au reușit să ajungă la prima stație mai devreme și vă asigur că voi urmări îndeaproape aceste lucrări și în continuare”, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Utilajul care a ajuns astăzi în stația Orizont va fi transferat în capătul opus al stației, după care va începe execuția tunelului către următoarea stație, Favorit. În cursul acestei luni urmează să fie pus în funcțiune și cel de-al doilea utilaj pentru săpat tuneluri. Se estimează că în prima jumătate a anului 2015 structura staţiilor şi a tunelurilor va fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Termenul preconizat pentru darea în folosinţă a tronsonului Râul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

Acest proiect este finanţat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial  –“Transport”.