15 februarie, 2011

Un posibil acord intre PNL si partidul lui Gianfranco Fini

Am participat, la finalul saptamanii trecute in Italia, la congresul partidului condus de Gianfranco Fini, pentru a discuta despre un posibil acord intre PNL si FLI. Tinand cont de faptul ca PNL si-a propus sa se implice in proiecte dedicate romanilor din diaspora, am considerat ca un astfel de acord ar fi util.
                   
Cu aceasta ocazie, am discutat cu presedintele, Gianfranco Fini, cu liderul grupului parlamentar al FLI, Italo Bocchino, dar si cu senatorul Candido De Angelis si deputatul Luca Belloti. Este important de precizat ca acest partid, „Futuro e Liberta”, s-a infiintat intr-un moment in care Italia are nevoie de o forta politica dedicata rezolvarii problemelor economice si sociale cu care se confrunta aceasta tara, prin promovarea unor politici liberale care sa aduca bunastare. PNL a sustinut si va sustine intotdeauna integrarea sociala si politica a cetatenilor romani in tarile in care au ales sa traiasca, iar din acest punct de vedere suntem in deplin acord cu politica pe care o promoveaza partidul condus de Gianfranco Fini, in acest sens. Pentru noi este foarte clar ca atat politicile liberale in domeniul economic cat si sustinerea integrarii imigrantilor sunt si in beneficiul romanilor care traiesc in Italia.
 
Mai mult, Partidul National Liberal are deja un proiect prin care isi propune sa fie mult mai prezent in diaspora. Consider ca este important ca un partid sa se ocupe si de politica externa, nu doar de cea interna, dar si de nevoile cetatenilor romani care traiesc in afara granitelor.

Alaturi de proiectele in care Partidul National Liberal doreste sa se implice impreuna cu comunitatea romanilor din Italia, un acord cu formatiunea condusa de Fini ar aduce o valoare adaugata din perspectiva sprijinului pe care comunitatea romanilor il poate primi inclusiv in plan legislativ. PNL isi doreste ca prin toate mijloacele pe care le are la dispozitie, inclusiv prin acest acord, sa promoveze imaginea romanilor punand in evidenta valorile noastre culturale, morale si modelele de succes, care cu siguranta predomina.

5 răspunsuri la “Un posibil acord intre PNL si partidul lui Gianfranco Fini”

 1. DORO spune:

  Stii cam greu de crezut pt . FINI a avut o ocazie unica sa duca la sfirsit aceste proiecte cand a fost la conducere dar se vede ca din anumite puncte de vedere a intirziat ,acum cand trebuie sa inceapa de la zero sigur ia in calcul si aceste proiecte

 2. Radu spune:

  Felicitari! Consider ca acest parteneriat va fi benefic in primul rand pentru romanii din Italia, precum si pentru PNL.

  Este nevoie de o forta politica din Italia care sa sustina problemele romanilor si sa nu le mai ascunda sub pres asa cum s-a mai intamplat in trecut.

  P.S. – a mai existat un parteneriat de gen pana acum?

 3. carmenroman spune:

  da e foarte bine acest acord sunt foarte multe probleme ce tin de administratie ale romanilor de dincolo si se lovesc de birocratie ex.pasaport,CI etc costurile difera fata de romania si nu se pot face CI decat in tara! asta e culmea !trebuie sa faca un drum pana aici ca sa-si faca documentele!
  Si inca o problema de a veni la vot cu adevarat sa-si exercite optiunea de vot nu cum s-a procedat in noiembrie sa nu vina dar sa figureze ca au votat!
  si poate se va face sa supravegheze ca observatori delegati de cum se voteaza!

 4. […] in mod misterios SRI-ului, despre o convorbire avuta de Traian Basescu la Palatul Cotroceni, cu mai multi politicieni din umbra ai Romaniei, arata ca in laboratoarele serviciilor si ale Cotrocenilor se pregateste o […]

 5. […] spun cat de mult ne pretuiesc. Acest Martisor merge catre: Alina, Cristina, Diana, Gabriela, Mika, Ramona, Roxana, Corina, Theodora, Oana, Cookie, Madi, Mirela, Andreea, Elena, Monica, Florentina, Aura si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website