9 mai, 2009

Uniunea Europeana, la 59 de ani

Uniunea Europeana serbeaza astazi cel de-al 59-lea an de existenta. La 9 mai 1950, Uniunea Europeana de astazi era doar o idee. La acea data, ministrul francez de Externe francez, Robert Shumann, a facut, in fata presei internationale, celebra declaratie in care chema Germania, Franta si alte state europene sa-si puna in comun productiile de carbune si otel punand astfel o piatra de temelie celei mai mari federatii a Europei. Acesta a fost primul pas al crearii marii entitati politice, sociale si economice care este Uniunea Europeana astazi. La 59 de ani de la pasul curajos pe care l-a facut Shumann, Uniunea Europeana numara 27 de state membre.

Ziua Europei, pe care astazi o serbeaza peste 500 de milioane de cetateni europeni, a fost decisa de liderii UE la summit-ul de la Milano, din 1985. De mai bine de doi ani, sarbatorirea zilei Europei a devenit o traditie si pentru noi, romanii. Dar si un motiv de bucurie si mandrie. Suntem parte a unei structuri puternice care ne apara interesele, in care ne-am pastrat valorile, traditiile si limba, si in care ne simtim ca acasa. La multi ani, Europa!

4 răspunsuri la “Uniunea Europeana, la 59 de ani”

 1. ioana.beatris spune:

  Multumesc pt CENZURAREA postului meu,de ce NU aveti curajul sa-mi raspundeti……..va doresc mari succesuri !!

 2. Dan spune:

  Va ofer acum un VOT deschis, electronic, care doresc sa se inregistreze de azi pentru accesul Ramonei in Parlamentul European. Doresc sa fim reprezentati de cei tineri si de fetele de la PNL care arata ca niste ingeri, ingerii Romaniei.

  va multumesc mult,
  Dan

 3. MIRCEA POPA spune:

  Iata inca o POEZIE NOSTIMA.O sa radeti in hohote.Asta ca tot se apropie Ziua Copilului

  http://www.poezie.ro/index.php/poetry/1838507/În_guvernul_doar_cu_nume

 4. Ramona spune:

  Ar trebui să mergeţi la vot, în primul rând, pentru că legile care se adoptă în Parlamentul European au implicaţii în viaţa de zi cu zi a noastră, a tuturor. De aceea, este bine să cântăriţi ofertele şi să alegeţi! Să îi alegeţi pe cei care vă pot reprezenta cu adevărat interesele în Parlamentul European. Pe de altă parte, momentul dificil economic pe care îl traversăm cu toţii impune o şi mai mare atenţie din partea noastră cu privire la cei pe care îi alegem să ne reprezinte. Duminică, avem de ales între soluţiile de stânga care presupun mărirea taxelor şi a impozitelor şi soluţiile de dreapta care urmăresc încurajarea investiţiilor şi a iniţiativei private tocmai prin reducerea fiscalităţii. Tocmai de aceea, este foarte important să votăm! Dincolo de votul dat unui partid sau altul, alegem, de fapt, cum vrem să ne conturăm viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website