11 august, 2012

USL: CSM să verifice cererea procurorilor către Parlament în cazul lui Dobre

USL cere CSM să se autosesizeze cu privire la cererea Parchetului General adresată Camerei Deputaților de ridicare a imunității lui Victor Paul Dobre, fostul minisitru delegat pentru Administrație, pentru a putea fi declanșată urmărirea penală pentru abuz în serviciu în „Dosarul referendumului”.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat astăzi că sesizarea procurorilor în cazul fostului ministru delegat pentru Adminsitrație reprezintă o formă de presiune.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a cerut ieri avizul pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru delegat pentru Administraţie, deputatul Victor Paul Dobre în cadrul anchetei privind organizarea referendumului.

„USL constată că se folosesc toate mijloacele de presiune pentru a bloca validarea de către Curtea Constituțională a referendumului. CSM să se autosesize urgent în raport cu demersul Parchetului General, arbitru politic într-o criză constituțională. Parchetul nu ar trebui să se interfereze într-un proces politic democratic”, a declarat europarlamentarul PNL Ramona Mănescu.

Mai mult, din punctul de vedere al parlamentarilor social-democraţi, exprimat de europarlamentarul Ramona Mănescu, sesizarea nu va fi acceptată în Legislativ şi nu va fi pusă pe ordinea de zi a Parlamentului. Pentru a fi luată în discuție de plenul Parlamentului, aceasta trebuie să ajungă în dezbaterea Comisiei Juridice, după o convocare anterioară a birourilor permanente.

Sursa: Digi24 Tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website