11 august, 2012

USL se opune urmăririi penale a lui Dobre şi cere intervenţia CSM

USL nu va susţine în Parlament solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Victor Paul Dobre, după ce procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat vineri Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delgat pentru Administraţie, acuzat de abuz în serviciu în legătura cu organizarea referendumului. În plus, USL cere Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat sâmbătă că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ICCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia.
Mănescu a calificat solicitarea Parchetului drept „un abuz” şi a mai susţinut că România s-ar fi întors „în anii ’50 ai proceselor politice”.
Totodată, USL cere Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus. Acestea au fost făcute ilegal, susţine USL. Este vorba despre convorbiri dintre cei doi facute publice in presa zilele trecute, in care Dobre si Rus acuzau presiuni in legatura cu stabilirea numarului de persoane de pe listele electorale de la referendum.
Mănescu a subliniat că Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

Sursa: RFI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website