28 ianuarie, 2011

Va intra Romania in Schengen anul acesta?

          Am participat, in aceste zile, la reuniunea Coordonatorilor ALDE cu Presedintia UE, in exercitiu, care a avut loc la Budapesta. Cu aceasta ocazie, i-am adresat intrebari atat premierului ungar cat si ministrului de externe referitoare la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.
          Atat premierul Victor Orban cat si ministrul ungar de externe au lasat sa se inteleaga ca este aproape imposibil ca Romania sa adere la Spatiul Schengen in luna martie.
          Desi, oficialii ungari au precizat ca sustin aderarea tarii noaste la Spatiul Schengen, din cauza pozitiei vulnerabile pe care Romania o are, in Consiliu, din punct de vedere politic, Presedintia UE nu poate face mai mult decat sa incerce sa obtina, pana in luna iulie, un termen pana la care Romania sa adere.
          In acest context, in ciuda declaratiilor optimiste ale premierului si presedintelui Romaniei, realitatea este ca tara noastra are putine sanse sa adere la Spatiul Schengen in luna martie.
           Din pacate, tara noastra este tratata altfel decat celelalte 10 state care sunt deja in Spatiul Schengen pentru ca autoritatile romane nu au reusit sa convinga  celelalte state membre ale UE, cu atat mai putin state puternice precum Franta, Germania sau Finlanda, ca Romania reprezinta un partener de incredere.

3 răspunsuri la “Va intra Romania in Schengen anul acesta?”

  1. […] Auziţi aici: …eu nu am vazut vreun presedinte mai democrat decat Traian Basescu, atata libertate a presei si atata libertate de exprimare… […]

  2. Radu spune:

    Ieri la sedinta grupurilor PDL din parlament stimabilul Basescu a rezolvat problema justitiei din Romania! A ordonat parlamentarilor PDL sa aprobe trimiterea in judecata a parlamentarilor acuzati in diverse dosare…incepand cu Dan Pasat.

    La fel se procedeaza si in Uniunea Europeana, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website