14 martie, 2008

Visul romanesc – o realitate

Visul romanesc – o realitate
Am asistat cu totii la succesul repurtat de Costel Busuioc, tanarul roman care a reusit sa convinga publicul spaniol, si nu numai, de calitatile sale deosebite. Dincolo de succes, dincolo de o posibila viitoare cariera muzicala ramane povestea. Ramane evolutia unui om – Costel Busuioc.
Tinera generatie din ziua de astazi, este puternic influentata de cultura americana introdusa prin media, prin internet prin mai toate mijloacele de informare moderne si, inevitabil, sunt influentati de asa numitul “american dream”.
Costel Busioc ne-a demostrat, insa, ca visul romanesc este la fel de valabil si poate este mai concludent, intr-o societate in care tinerii au nevoie de modele, pentru ca, povestea succesului lui Costel este un model.
Ce pot invata tinerii nostrii din aceasta poveste? Ei pot invata ca drumul spre succes nu este usor, dar munca, talentul, perseverenta reprezinta cele mai  sigure si mai corecte mijloace pentru atingerea unui tel in viata. Tinerii nostri trebuie sa creada in visul lor, in puterea lor de a-l  indelini prin propriile lor forte.
Costel Busuioc ne-a aratat tuturor cat este de importanta calitatea umana, singura reteta care garanteaza succesul “visului romanesc”. Probabil aceasta este lectia cea mai importanta pe care ne-a dat-o romanul nostru, un om simplu, cu o viata nu tocmai usoara. El a reusit. De ce tinerii din Romania nu ar putea reusi si ei, intr-o Romanie Europeana ?
Pentru Costel Busuioc “american dream“ a prins conturul realitatii, de ce pentru voi tinerii romani nu s-ar realiza  visul romanesc?

4 răspunsuri la “Visul romanesc – o realitate”

 1. olahus spune:

  stimata doamna Manescu, Costel Busuioc a reusit, dar nu intr-o Romanie europeana, ci intr-o Spanie europeana. A trebuie ca domnul Busuioc sa plece in Spania ca sa afle de el ministrul Iorgulescu si sa ii propuna, tardiv, o bursa de studii. Pe care s-ar putea sa nu o urmeze, devreme ce el are deja contract cu o casa de discuri din afara.
  Aici este problema.

  Si nu e neparat vorba de domnul Busuioc, mai ales ca stiu ca, cel putin inainte de 1989, au existat mari cantareti de opera care au fost remarcati pe cand cantau pe santier, in timpul serviciului lor de muncitori. Problema este ca multi dintre tinerii romani nu isi pot indeplini „the romanian dream’ din cauza sistemului de pile, prejudecati si coruptie care domneste in multe dintre institutiile noastre publice dar si in parte a sistemului privat. Cand o sa scapam, macar in parte, de aceste tare, de-abia atunci vom putea vorbi de „the romanian dream”. Altminteri, ramani perfect valabile „the spanish dream”, „the french dream” sau, de ce nu, „the canadian dream”

 2. RHM spune:

  partial adevarat . si la noi sunt diverse emisiuni-concurs televizate care ofera sanse nesperate unor artisti sau in general oameni talentati dar anonimi .
  problema nu e ca dl. busuioc a reusit in spania si nu in romania , problema e ca el si alte milioane ca el au plecat din romania , pentru ca doar acolo se putea realiza ca om , avand un venit probabil de 7-800 euro pe luna la care aici n-ar putea avea acces . pana acum ,pentru ca acum salariile au luat o asemenea curba acendenta incat multi stranieri vor reveni cred si sper .

 3. ion ion spune:

  Sarut’mana.Cu ajutorul dvs. si altor oamenii ca dvs.pe care i-am ales la Parlamentul European, ca visurile romanilor talentanti sa devina realitate…poate si al meu, intr-o zi…

 4. Andrei spune:

  Neata!
  Am ajuns pe aici mai mult din curiozitate. Am aflat de site mergand la un training facut de o agentie din Romania care se ocupa de tineri.
  Foarte tare trainingul!
  Acolo am vazut cat de departe este visul romanesc de tanarul roman de rand.
  Acolo am vazut ca majoritatea tinerilor de pe aici cred ca visul romanesc se rezuma la milioanele de la loto! Sunt foarte putini care depasesc nivelul canapelei si al telecomenzii de la TV.
  De ce zic asta?
  Eu cred ca visul romanesc se obtine prin multa munca. Si constanta. Nu vad asa ceva la prea multi…
  Ziceam de un training. Am fost 6 zile la munte, cu masa si casa platita, la un training organizat de ANSIT. Am fost vreo 35 pe acolo. Mai toti ca mine. Si am vorbit de concurenta cu organizatorii. Ma gandeam ca sunt fericitul „ales” sa particip la training, din mii de candidati. Am aflat ca sunt doar cateva zeci de aplicatii… Si asta la un training gratis, la munte, cu masa si casa la hotel!
  Pai de ce?
  De ce nu sunt mai multi care doresc sa invete sa scrie un proiect si sa il administreze ca mine si ca cei cu care am fost acolo?
  Ca nu se stie?
  Ba se stie!
  Eu am aflat de la radio si am vazut si in ziare ceva. Acolo am aflat ca informatii de genul asta ajung mai pe la toate ONG-urile… Dar nu se misca nimeni SA TRIMITA MACAR O APLICATIE!
  Si noi vorbim de visul romanesc de pe canapea…
  Hai sa vorbim despre munca intai. Si despre faptul ca trebuie un pic transpirat ca sa ajungi acolo.
  Eu am fost si am invatat sa scriu proiecte. Acum am de gand sa si pun unul pe hartie. Apoi o sa trebuiasca sa caut bani pentru el si, daca am succesc cu partea cu banii sa il si fac. Si toate astea sunt munca.
  Asta cred ca trebuie sa fie in primul rand visul romanesc…
  Multumesc ca m-ati rabdat si… mai vorbim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website