12 noiembrie, 2009

Voluntariatul imbunatateste starea societatii si a persoanelor voluntare

Acum doua zile am participat la o audiere publica pe tema voluntariatului unde au fost prezentate propunerile mai multor experti in domeniu privind programele care ar trebui initiate in sectorul voluntariatului, in UE.

Anul 2011, intitulat si Anul European al Voluntariatului, reprezinta una dintre initiativele societatii civile sustinuta de Comisia, Parlamentul si Consiliul European in vederea identificarii solutiilor viabile in promovarea voluntariatului si crearea unui cadru european de referinta.

In cadrul audierii publice au fost propusi si o serie de pasi pe care majoritatea statelor membre ar trebui sa-i urmeze:

· definirea conceptului de „voluntariat”, agreat de toate statele membre;

· standardizarea normelor si certificarea muncii de voluntariat si a competentelor dobandite;

· armonizarea legislatiilor statelor membre privind voluntariatul astfel incat aceasta activitate sa fie recunoscuta oriunde in Europa precum calificarea profesionala;

· facilitarea accesului a cat mai multor persoane la acest tip de activitate, respectiv la programele initiate de agentiile de voluntariat prin promovarea unor actiuni de sensibilizare;

· facilitarea finantarii din fonduri europene a programelor care promoveaza voluntariatul.

In Romania sunt foarte multe lucruri de facut in acest domeniu si cred ca doar impreuna cu societatea civila si cu autoritatile responsabile vom reusi sa ne inscriem in linia statelor europene cu traditie in activitatea de voluntariat.

2 răspunsuri la “Voluntariatul imbunatateste starea societatii si a persoanelor voluntare”

 1. Deceneu spune:

  La capitolul voluntariat suntem la pamant, dar si democratia pierde teren.
  Nu s-ar putea face mai mult la Bruxelles pentru a directiona fonduri mai multe spre ONG-uri si spre sustinerea democratiei, si chiar spre finantarea partidelor politice?
  In Romania asta ar fi prioritatea prioritatilor, pentru ca altfel fondurile vor intra in „gaurile negre” ale economiei subterane.

  Democratia costa, si daca nu e finantata de cetateni si de autoritati, viata politica o sa fie finantata de „baroni” si vom ajunge la o societate de tip latino-american.

 2. Stiti de ce zice Băsescu la GDS: “Nu mă îngrijorează deloc sondajele de opinie”28 Oct 2009 ?pentru ca asigure aREALEGEREII se face tocsami dre catre evreul Vadim Zhdanovich/.IN CE CHEIE TREBUIE CITITT CEEA CE APARE?PSIHOLOGIE INVERSAPresedintele Basescu i-a spus sefului delegatiei OSCE pentru observarea alegerilor, Vadim Zhdanovich, ca o parte din partidele parlamentare au suspiciunea ca sectiile din afara tarii ar putea fi folosite pentru fraude, rugandu-l pe acesta si pe colegii sai sa-si concentreze atentia pe acest aspect. Zhadanovich i-a multumit preşedintelui şi i-a spus acestuia că a aflat că în străinătate vor functiona 294 de secţii de votare pentru prezidenţialele de la finalul acestui an.
  ,IATA DE CE NICI IN 10 DECEMBRIE2009= ZIUA DREPTURILOR OMULUI= ,NU VOM SCAPA DE PROEVREUL BASESCU
  INTOTDEAUNA PSD-ul a fost coordonat de profesorul BASESCU TRAIAN!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website